Docent

Carmencita stelt zich voor:

foto CarmencitaCarmencita is geboren in 1966 in Haarlem en heeft daar haar jeugd doorgebracht. Ze woont daar nog steeds. Als kind hield ze ervan om uren alleen met haar hond langs de singels van Haarlem te zwerven. Ze heeft daar goede herinneringen aan. Na de middelbare school heeft ze diverse administratieve opleidingen gedaan en werkte ze ook in die sector, totdat haar kinderen geboren werden. Ze trouwde met Marcel; hun kinderen Maaike en Job werden in 1995 en 1998 geboren. Ongeveer vanaf dat moment begon haar pad van persoonlijke ontwikkeling. Ze verdiepte zich in Aartsengelen, leerde mediteren en was op zoek naar de zin van ziek zijn. Wat wil je lichaam, je ziel je vertellen? Later verdiepte ze zich ook in natuurwezens en volgde cursussen bij Nicolaas de Jong en Hans Andeweg. In 2005 kwam de Zonnetuin op haar pad en volgde ze er alle lessen die de Zonnetuin te bieden had. De laatste jaren liep ze daar stage. In 2012  is ze toegetreden tot het stichtingsbestuur.

Jarenlang heeft Carmencita een heel klein volkstuintje gehad, midden in de stad, vlak achter haar huis. In 2012 kreeg ze eindelijk een grote tuin in Haarlem-Zuid, in een waterrijk gebied, vlak langs het Spaarne. Ze heeft daar nu een fijne plek met een boomgaard, een groentetuin, een compostplaats, een bijenstal en een huisje waar ze les kan geven. Ze werk daar hard aan de opbouw van de tuin en de verbinding met alle wezens. Het is een hele uitdaging om in combinatie met werk en opgroeiende kinderen de tuin bij te houden en al je handelingen in je tuin en je leven af te stemmen op het juiste moment. Lange tijd dacht ze dat het niet mogelijk was, maar zodra ze innerlijk voelde dat dit haar weg was, merkte ze dat er veel meer kan dan je denkt.

Het werken in de tuin op een dynamische manier is voor Carmencita van ongekende waarde. De stilte om haar heen, de verbinding tot stand trachten te brengen tussen de wezens van Moeder Aarde en de Engelen uit de planetensferen, en daarmee een klein stukje aarde weer heel maken. Dat je dat als mens kunt doen is voor haar ontzettend waardevol. Het vormt en ontwikkelt je als mens, want de tuin is een mooie spiegel van jezelf. En tegelijkertijd werk je aan de ontwikkeling van de Aarde. De wens om dit uit te dragen sluimert al langere tijd in haar, en toch ging het ineens sneller dan ze dacht, want in 2015 heeft ze alle lessen van Guurtje Kieft overgenomen. Met heel veel plezier vertelt ze sindsdien over haar passie in haar knusse tuinhuis of op locatie.