Het juiste moment, werkagenda voor het land en de tuin.

De Agenda was een jaarlijkse uitgave voor biodynamisch werken op het land en in de tuin. De agenda voor 2021 is de 11e editie en tevens de laatste uitgave.                                  

De Agenda is uitverkocht bij drukkerij Springeruit in Schoorl U kunt het nog proberen bij andere verkooppunten Helaas ook niet meer bij Stichting de Zonnetuin. 

Het is de laatste agenda die Stichting de Zonnetuin uitgeeft. In het voorwoord van de agenda 2021 staat door Guurtje Kieft beschreven waarom dit de laatste agenda is. Achterin de agenda staat vermeld welke bronnen wij o.a. raadpleegden, zodat u deze eventueel daarna zelf gegevens kunt opzoeken.

Tevens beëindigd Stichting de Zonnetuin al haar activiteiten en is opgeheven per 1 oktober 2020.

De boeken van Guurtje zijn verkrijgbaar bij ABC antroposofie in Assen en de lessen en workshops worden voortgezet in Haarlem door Carmencita de Ruiter.

Het werk zit erop voor Guurtje. Alles is op een door haar gewenste manier afgerond.

 

Informatie over de agenda

Deze agenda is gebaseerd op nieuwe inzichten die Guurtje Kieft heeft verkregen door een leven lang werken op het land en samenwerking met de engelen uit de planetensferen en de natuurwezens  van de Christus-orde.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is voorkant-agenda-2013-1.jpg 

Tweeënvijftig weekoverzichten met de gunstige tijden in groen en de ongunstige in rood gedrukt. Met elke week zo veel mogelijk adviezen voor zaaien, planten, grondbewerkingen, snoeien, hooien en nog veel meer. Alle gewassen zijn met bijbehorende constellaties (in de inleiding van de agenda) in alfabetische volgorde vermeld.

Alle tijden in de werkagenda zijn gebaseerd op astronomische gegevens. Daarover ontstaat nogal eens verwarring, zeker bij de omloop van de zon door de dierenriem. De astronomische tijden verschillen van de astrologische tijden die we kennen van onze horoscoop. Een korte uitleg hierover vind je in de link hieronder.

In de agenda van 2021 staat hierover ook een uitleg op blz. 37.

De astronomische loop van de Zon

De prijs is € 17,50 incl. verzendkosten (binnen Nederland).

Bestelcode: Agenda 2021
Afmetingen: 154 x 136 mm
Aantal pagina’s: 164
Prijs: € 17,50 inclusief verzendkosten binnen NL.

Je kunt de agenda 2021 bestellen bij een van onze verkooppunten in Nederland of België aanschaffen.  Zie voor verkoopadressen bij je in de buurt onder http://www.dezonnetuin.org/boekuitgaven/verkooppunten-werkagenda/

In België: In de winkel van De Kollebloem C.V.B.A., Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse. 054-343682, info@kollebloem.be. is de Werkagenda verkrijgbaar voor € 17,50 of per post met verzendkosten. http://kollebloem.be/hoevewinkel/zaaikalender

Dit is de laatste agenda die Stichting de Zonnetuin uitgeeft. In de agenda 2021 staan aanwijzingen om zelf gegevens te kunnen opzoeken in boeken en op websites.
Na deze editie komt helaas een einde aan een reeks van 11 edities.